mapOp de Maltese eilanden kunt u het hele jaar door genieten van warm weer, een nooit aflatende zon en de mooiste kraakheldere wateren van de Middellandse Zee. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de Maltese eilanden zowel in de zomer als de winter behoren tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa.

valettaMalta en de omliggende eilanden Gozo en Comino, gelegen ten zuiden van Sicilië, hebben oneindig veel cultuur en schoonheid te bieden. Wat dacht u van 7000 jaar geschiedenis, waaronder drie werelderfgoed locaties, tempels die ouder zijn dan de piramiden en Stonehenge en prachtige middeleeuwse ommuurde steden met kathedralen uit de Barok, kronkelende straatjes en genoeg hoeken en nissen om u weken te kunnen vermaken. Als mensen zeggen dat deze eilanden een openlucht museum zijn, liegen ze niet.

En dan is er natuurlijk nog die beroemde kustlijn, met enkele van de beste duiklocaties van niet alleen het Middellandse Zeegebied, maar van de hele wereld. Dan zijn er nog de wateren en lagunes die doen denken aan de Cariben, en strandgrotten die er gewoon op wachten om ontdekt te worden. Neem een kijkje bij de blauwe lagune op het eiland Comino en ervaar zelf wat we bedoelen…
beach

Als u door al die tropische aspecten heenkijkt, ziet u dat ook landliefhebbers enorm aan hun trekken komen. Tennis, golf, paardrijden en zelfs parachutespringen zijn slechts een paar van de activiteiten die op de stijlvolle vakantieresorts worden aangeboden. En het nachtleven? Dat is uitbundig op zijn zachtst gezegd. Paceville, grenzend aan Sliema, staat niet voor niets bekend als dé partystad van Malta!

teagardenMaar wat de Maltese eilanden nu zo speciaal maakt is toch wel de unieke sfeer. Nergens anders zult u dusdanige tegenstellingen vinden qua stijlen en culturen. Het is dan ook een mix van diverse invloeden: Italiaans met een vleugje Arabisch, Spaans met een scheutje Brits, maar bovenal is het echt Maltees. Daarnaast zult u merken dat de bevolking tot één van de vriendelijkste in Europa behoort, en niets anders wil dan u verwelkomen op hun indrukwekkende eilanden.

gozo

 

 

Of u nu geniet van een kopje koffie in één van de cafés in Valletta, de barokke hoofdstad van Malta, dwaalt door de oude citadel van Victoria op Gozo, de middeleeuwse rijkdommen van Malta’s voormalige hoofdstad Mdina verkent, of gewoonweg relaxt en geniet van de zon op één van de idyllische strandjes, één ding is zeker, Malta is een doe-vakantiebestemming bij uitstek!